Raspberry pi

tirsdag, desember 3rd, 2013 4:04pm CET

Prosjekt med test av WH 1080 værstasjon har vart i et år nå. Den har veldig bra batterikapasitet har ikke skiftet batteri ennå. Den har noe pik på vind i ny og ne, vindkast som er alt for høyt. Det er lett og luke ut. Det gjelder på nedbør også, blir lett feil ved mye nedbør. Det er bare å gå inn i log og rette på feilene. Ellers så har den gått uten mye nede tid. Stoppet oppdatering av webside ganske tidlig for å spare FTP bruk.

Har tatt prosjektet til et nytt nivå, det er pc og ftp bruk. For å se om en kan bruke små billige resurser så har jeg tatt i bruk en mini pc. Raspberry pi er på størrelse med et kredittkort og koster ca. 350 kr. Programvare er linux og weather display sin consolewd som er et mini vær program tilpasset små oppgaver. Programvare er gratis men weather Display setter pris på en donasjon.

raspberry pi

Skal lage til en webside så en kan se på verdier. Tenkte at det skulle bli noe ganske enkelt, som Weater display Live. Må bare få til ftp og at program snakker riktig med stasjon.

Nytt prosjekt

søndag, juni 16th, 2013 4:37pm CEST

Har et nytt prosjekt på gang med måling av jordfuktighet, jordtemperatur og bladfuktighet.

20130616-174226.jpg
Det er spesielt tilpasset jordbruk men hobbygartneren har også god nytte av dette. Avlesnig av fuktdata går i centibar 0 til 200 der 0 til10 er vått 100 til 200 er farlig tørt. Skal prøve å lage en side med god forklaring av verdier.

20130616-175030.jpg
Slik kommer sensorene grønn er fukt og svart er temp

20130616-175200.jpg
Slik ser det ut etter at jeg har laget et opplegg for å få disse i jorden

20130616-175315.jpg
Løvbladfuktighetsmåler har verdier fra 0 til 15 der 0 er bløt og 15 er tørt. Det blir nok en innkjøringsperiode for å se på verdier og betydning av disse. Nå er jo ikke all jord lik det er nok store forskjeller på det og, jeg har ikke greie på jord men finner ut av det etter vært. Hva dette kan brukes til kommer jeg tilbake med senere når jeg har fått rett info om råte på blad og rot og alt som kan skje med planter i jord.

WH1080 og cumulus

tirsdag, desember 18th, 2012 10:20pm CET

Var en tur innom clas ohlson forleden dag der hadde de tilbud på en værstasjon, kunne ikke gå forbi uten og ta den med hjem. Dette er en stasjon som går under mange navn (made in kina) mest skjent som Fine offset WH1080 pris hos clas 799kr. Stasjonen er helt grei til hobby bruk. Den har det som trengs og tilkobbling for pc.

8871971487774

Tenkt at nå skulle jeg bruke programvare som er fritt og som kan brukes til web oppdatering. Program som fulgte med (Easyweater) tok jeg ikke i bruk, lastet ned cumulus isteden. Et program som jeg har vært litt borti før. Det er enkelt og bruke og er gratis. Har fått sett det i bruk hos Kystvind.no.

cum

Nå tenkte jeg og prøve noe nytt for webside, dette skulle være et prosjekt som ikke skulle koste noe. Ville ikke ta i bruk den samme siden som jeg har fra før så jeg fant et sett med Templates som en Fransktalende canadier hadde satt sammen weather by you . Litt fikling i script så var siden oppe.

Nå er ikke stasjonen satt optimalt opp den er bare puttet sammen slik som den kom, men det går fint an å sette sensorer lenger fra hverandre det er kabler som rekker et stykke. Dette er bare for testen sin del så jeg tar det ikke så nøye. Kystvind.no er svært fornøyd med denne stasjonen så jeg tror det er gode greier.

Prosjektet er jo å sette opp en rimelig løsning så dere kan se at en trenger ikke bruke masse penger på en værstasjon. Dette har kostet meg 799 kr og et par timer med dill og dall, er rimelig fornøyd med resultatet. Nå gjenstår bare å se om det kan drives uten for mye klatt, tiden vil vise.

Resultatet kan dere se her inne regnskvett.com/cumulus Husk at det er ikke helt ferdig Smilefjes

Nadine

torsdag, oktober 4th, 2012 7:38pm CEST

Nadine er en tropisk storm som har surret rundt i Atlanteren i 23 dager. Nå ser det ut som den gir seg og vil da komme nordover. 3 uker har den sugd opp energi av det uvanlig varme vannet som har vært i Atlanteren. Dette er nesten rekord på hvor lenge en orkan varer. Siden 1851 er det bare 3 som har vart lenger.

Den vil komme til Skandinavia og slippe fra seg en del nedbør men den er ikke lenger en orkan. Men det er slik vi er vant med fra før av, mange av tropiske stormer havner ofte hit til slutt da som mye nedbør. Når den varme luften fra Nadine møter kald luft her i nord så kan det bli et lavtrykksystem som leverer mye nedbør her, om forholdene er riktige.

Siste nytt

tirsdag, oktober 2nd, 2012 7:37pm CEST

Weather Observations Website eller WOW er en side som mange private værstasjoner har startet å sende data til deriblant Regnskvett. Det er utrolig å se hvor mange stasjoner som finnes i England, kartet er helt fullt. WOW drives av met Office UK og er foreløpig i Beta versjon.wow

http://wow.metoffice.gov.uk/

 

Har også jobbet med en bedre plassering av vindmåler, har nå fått en stang på 12 meter. Vind skal måles i over 10 meters høyde.

vind2_1

Så nå er alle sensorer plassert så bra som det går an og få til. Er spesielt fornøyd med plasseringen av temperatur sensor, den står fritt over gress hvor det er fin trekk og 1.8 meter over bakken. Helt etter boka. Smilefjes  Tidligere så var den plassert for høyt over bakken, da ble målinger av temp om vinteren på stille dager helt feil.

Vi går nå inn i en periode som det pleier å være mye nedbør og vind, kveldene blir mørke, den beste plassen er sofakroken. Ta en tur ut og føl på været det kan være ganske heftig til tider. Eller ta en tur på nettet besøk Regnskvett for å se hvordan det ligger an.